Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У справі ексберкутівців змінили групу прокурорів

Київський апеляційний суд повідомив про заміну групу прокурорів у справі колишніх бійців спецпідрозділу ʺБеркутʺ, обвинувачених у справі про розстріл на Інститутській в лютому 2014 року.

Відповідну постанову до суду направив генеральний прокурор Руслан Рябошапка. Про це повідомляє hromadske з зали суду.

Йдеться про прокурорів Олексія Донського, Ігора Земскова, Яніса Сімонова та Дениса Іванова.

Зараз Київський апеляційний суд розглядає апеляційні скарги колишніх бійців спецпідрозділу ʺБеркутʺ, обвинувачених у справі про розстріл на Інститутській в лютому 2014 року.

Адвокат Стефан Решко повідомив hromadske, що він особисто реєстрував клопотання, але воно не від адвокатів, а від самих обвинувачених. Йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, які перебувають під вартою, а також Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка, які залишаються під цілодобовим домашнім арештом. Усі вони оскаржують свої запобіжні заходи.

23 грудня на переговорах у Мінську Тристороння контактна група домовилася про обмін полонених між Україною та самопроголошеними ʺЛ/ДНРʺ до кінця 2019 року.

Два джерела, дотичних до судової справи про розстріли на вулиці Інститутській в Києві, розповіли hromadske, що українська сторона планує передати бойовикам ʺДНРʺ і ʺЛНРʺ колишніх беркутівців, обвинувачених у розстрілі людей на Інститутській 20 лютого 2014 року, в межах обміну полонених. Йдеться про Олега Янішевського, Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, які перебувають під вартою, а також Сергія Тамтуру й Олександра Маринченка, які залишаються під цілодобовим домашнім арештом.

Родини Героїв Небесної сотні звернулись до президента Зеленського з проханням не звільняти колишніх беркутівців для обміну.

24 грудня ознайомлений з питаннями обміну адвокат Валентин Рибін заявив, що Україна викреслює ексберкутівців зі списків на обмін і тим самим ставить увесь обмін під загрозу зриву.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ