Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал  |  Війна з Росією

У справі голови штабу АТО у 2014 році Назарова призначили нову експертизу

Дніпровський апеляційний суд частково задовольнив клопотання генерала Назарова, визнаного винним у службовому недбальстві, що призвело до загибелі 49 українських військових на борту літака Іл-76, збитого в аеропорту окупованого Луганська, та призначив комісійну військово-судову експертизу.

Про це повідомиляє Укрінформ з посиланням на прес-службу Дніпровського апеляційного суду

«У ході судового засідання колегія суддів частково задовольнила клопотання генерала Назарова щодо призначення військово-судової експертизи та призначила комісійну військово-судову експертизу, яку доручили провести Київському науково-дослідному інституту судових експертиз», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, літак Іл-76 із українськими десантниками був збитий 14 червня 2014 року озброєними бойовиками в аеропорту Луганська.

На лаві підсудних опинився генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії очолював штаб антитерористичної операції, за обвинуваченням у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до служби, вчинене в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків). Павлоградський міськрайонний суд засудив його до 7 років ув’язнення, однак Назаров подав апеляцію.

Через ліквідацію Апеляційного суду Дніпропетровської області й утворення Дніпровського апеляційного суду апеляційну скаргу тепер розглядає колегія суддів у новому складі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ