Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

У столиці попрощались з Героєм України Дмитром Коцюбайлом

Герой України, командир 1-го механізованого батальйону 67-ї окремої механізованої бригади, молодший лейтенант Дмитро Коцюбайло загинув 7 березня в бою під Бахмутом.

Про це повідомляє Суспільне

Фото: Суспільне

Опівдні 10 березня відбулась панахида за загиблим у Михайлівському соборі. Пізніше тисячі людей попрощались з Да Вінчі на Майдані Незалежності.

Президент України Володимир Зеленський і Прем’єр-міністерка Фінляндської Республіки Санна Марін, яка перебуває в Україні з візитом, також взяли участь у церемонії прощання з Героєм України. 

Глава держави передав матері загиблого військовослужбовця Оксані Коцюбайло відзнаку «Хрест бойових заслуг», якої її сина удостоєно посмертно за визначні особисті заслуги в захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу та вірність військовій присязі.

Фото: Офіс Президента

Попрощатися з Да Вінчі також прийшли головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, міністр оборони Олексій Резніков та очільник ГУР Кирило Буданов.

Довідка

Дмитро Коцюбайло народився 1 листопада 1995 року в селі Задністрянському, нині Бурштинської громади Івано-Франківського району Івано-Франківської області України. Освіту здобував у Бовшівській загальноосвітній школі та Івано-Франківському художньому ліцеї.

На війні Дмитро з 18 років, туди потрапив одразу після Революції Гідності. У 2014 році отримав важке поранення в Пісках Донецької области, після одужання повернувся на фронт. До початку повномасштабного вторгнення був добровольцем, потім вступив у ЗСУ. Вісім років готувався сам та готував інших до "великої" війни.

30 листопада 2021 Дмитро Коцюбайло був відзначений званням Героя України за особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України. У 2022 році отримав звання молодшого лейтенанта.

27-річного Дмитра Коцюбайла знали за позивним "Да Вінчі". Він був наймолодшим українським військовим, якого відзначено званням Героя України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ