Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Україна екстрадувала до Чехії шістьох шахраїв

Всі вони були оголошені в міжнародний розшук за інші шахрайства у складі злочинної організації
фото Нацполіція

Поліцейські екстрадували в Чехію шістьох шахраїв, які з call-центру в Україні ошукали своїх співвітчизників на 5,5 млн грн..

Про це у телеграмі повідомляє Нацполіція.

Всі вони були оголошені в міжнародний розшук за інші шахрайства у складі злочинної організації. Сьомого зловмисника екстрадують найближчим часом.

Припинення злочинної діяльності міжнародної злочинної організації і передача іноземним колегам злочинців з їх країни стало можливо завдяки The Joint Investigation Team (JIT) — угоди про створення спільної слідчої групи, що була укладена між українськими та чеськими поліцейськими.

Встановлено, що разом із двома українцями іноземні аферисти телефонували своїм співвітчизникам в Чехію, використовуючи віртуальну телефонію з підміною номеру. Представлялись співробітниками державного контролюючого банківського органу, схиляли потерпілих надати віддалений доступ до свого телефону чи компʼютеру.

Таким чином шахраї ошукали щонайменше шістнадцятьох громадян Чехії на 5,5 мільйонів гривень.

До розслідування було залучено більше ста українських та чеських поліцейських. Шахраїв затримали в кінці квітня в Одесі, а вже 10 травня слідчі Нацполіції під конвоєм Нацгвардії передали їх чеським правоохоронним органам в міжнародному пункті пропуску «Краківець» Львівської області. За даними чеських проваджень, ці шахраї нанесли чеським громадянам збитків на 30 мільйонів крон.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ