Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна може отримати F-16 через декілька місяців

Поки США не оголосили про передачу винищувачів F-16 Україні
фото з сайту Вікіпедія

Для передачі Україні винищувачів F-16 - чи то із США, чи від країни-союзника - може знадобитися кілька місяців.

Про це повідомляє Military Times.

Поки США не оголосили про передачу винищувачів F-16 Україні. Проте країна підтримує намір інших союзників доставити ці літаки Києву.

У травні почали надходити повідомлення про те, що Нідерланди розглядають можливість надання Україні частини свого парку F-16 і хочуть якомога швидше розпочати навчання пілотів.

Проте, як заявив представник Держдепу Стен Браун, передача таких літаків Україні має бути "цілісним" підходом, включаючи навчання пілотів і техніків. Одним із перших кроків у потенційній передачі літаків F-16 буде ліцензія на навчання цих пілотів, ще до того, як ліцензія на передачу літака взагалі з’явиться.

Потім необхідно ідентифікувати самі літаки - чи будуть вони доставлені через передачу третьою стороною чи іншим механізмом.

Держдеп вже працює над оформленням документів для запитів на передачу від третіх сторін, які надходять із таких країн, як Нідерланди, щоб можна було розпочати навчання пілотів. При цьому Браун відмовився назвати конкретні терміни завершення оформлення паперів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ