Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Україна за п'ять тижнів звільнила приблизно 253 квадратних км території

За п'ять тижнів українські війська звільнили майже стільки ж території, скільки російські війська захопили за шість місяців.

Про це йдеться в аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

За підрахунками ISW, зробленими на основі власних даних контролю місцевості, з початку українського контрнаступу 4 червня, за підрахунками ISW, українські війська відвоювали приблизно 253 квадратних кілометри території. При цьому з 1 січня російські війська захопили загалом 282 квадратних кілометри на всьому театрі бойових дій.

“Українські офіційні дані про звільнену територію відрізняються від даних ISW, майже напевно тому, що Україна по-іншому підрахувала свій початковий контроль над місцевістю. ISW подає свою власну цифру звільнених територій, щоб порівняти російські та українські здобутки”, — уточнили аналітики.

Як відзначили в ISW, українські війська 10 липня проводили контрнаступальні операції щонайменше на трьох ділянках фронту.

“Українські військові заявили, що українські війська продовжують наступальні дії на Бахмутському, Бердянському (західна частина Донецької — східна частина Запорізької областей) та Мелітопольському (західна частина Запорізької області) напрямках”, — йдеться в аналітичному звіті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ