Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські фахівці відновлюють інфраструктуру в районах постраждалих від російської агресії

Українська сторона СЦКК продовжує роботу з організації надання гарантій безпеки та дотримання режиму припинення вогню на ділянках проведення робіт з відновлення та обслуговування об’єктів цивільної інфраструктури в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Так, протягом тижня, що триває, в районі населених пунктів Миколаївка Друга, Дача, Гладосове та Травневе, що у Донецькій області, представники Вуглегірської ТЕС ПАТ “Центренерго” в супроводі офіцерів української сторони СЦКК та представників ДСНС провели обстеження підземного трубопроводу діаметром 140 сантиметрів, котрий призначений для забезпечення безперервної роботи  Вуглегірської ТЕС. У ході обстеження було виявлено сім проривів трубопроводу, що спричиняли значні втрати води. 

Станом на 20 листопада усі прориви було ліквідовано працівниками Вуглегірської ТЕС. Найближчим часом, за умови збереження гарантій безпеки, роботи з відновлення трубопроводу будуть виконані в повному обсязі.

Паралельно з цими роботами здійснюється обстеження місцевості представниками ДСНС на наявність вибухонебезпечних предметів. Всього було обстежено близько 10 км території вздовж трубопроводу. 

Протягом тижня тривали роботи з обслуговування та ремонту ділянки залізничної гілки Фенольне – Скотувате – Петруньки протяжністю 15 км. У супроводі офіцерів української сторони СЦКК бригади електриків та залізничників здійснили огляд систем зв’язку, централізації, блокування, проводили замір властивостей елементів конструкцій та мереж, перевірили та усунули розходження стиків і рейок тощо. 

Також на даний час завершено черговий етап робіт з обслуговування шламонакопичувача фенольно-нафталінового виробництва в районі населеного пункту Неліпівка. На даному об’єкті у супроводі представників української сторони СЦКК було проведено обслуговування насосного обладнання та взяті проби ґрунтових вод з контрольних свердловин.

Крім того, протягом тижня у супроводі офіцерів української сторони СЦКК здійснювалось технічне обслуговування Оленівської підйомно-насосної станції. Тут було взято проби води на хімічний вміст, готується заміна резервного насосу. 

Таким чином, українська сторона продовжує вживати заходів для відновлення цивільної інфраструктури, зниження рівня небезпеки та створення прийнятних умов життя громадян, що мешкають в районах, постраждалих в наслідок російської агресії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ