Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські хакери зірвали куш: деталі успішної операції від ГУР

Серед отриманого масиву ― технічна документація на понад 500 об’єктів міноборони рф

Фото: Depositphotos

Успішну кібератаку на російське державне підприємство, яке виконує усі будівельні підряди для міністерства війни держави-агресора, здійснили українські кіберволонтери.

Йдеться про «федеральное государственное унитарное предприятие «главное военно-строительное управление по специальным объектам» (ФГУП «ГВСУ по специальным объектам»), інформує в телеграмі Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Вдалу операцію здійснили фахівці української організації Blackjack ― кіберволонтери майстерно проникли до бази даних російської держкомпанії та здобули 1,2 терабайти цінних даних.

Серед отриманого масиву ― технічна документація на понад 500 об’єктів міноборони рф.

Критично важливу інформацію про російські військові об’єкти, які вже завершені, перебувають на етапі будівництва/реконструкції або заплановані до зведення,  передали для Сил безпеки та оборони України.

У межах кібероперації усі вказані дані були видалені із серверів підприємства рф, що на певний час паралізує будівництво нових об’єктів московських терористів.

«Висловлюємо вдячність учасникам потужної кіберспільноти Blackjack, які вкотре філігранно обіграли росіян та значно посилили обороноздатність України», - зазначили у ГУР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ