Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українські військові збили російський літак над Азовським морем

Увечері 14 січня українські військові уразили два російські літаки над Азовським морем. російський розвідувальний літак А-50 збили, а ворожий Іл-22М зазнав пошкоджень.
Літак A-50 під час параду російських військ у 2020 році/ Wikimedia Commons

Про це з посиланням на власні джерела повідомили деякі українські ЗМІ, зокрема «РБК-Україна». Джерела hromadske в Головному управлінні розвідки також підтвердили збиття літаків.

Заступник голови Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони і розвідки Юрій Мисягін зазначив, що українські підрозділи завдали вогневого ураження по двох російських літаках близько 21:00.

Літак дальнього радіолокаційного стеження А-50 та ІЛ-22М перебували над акваторією Азовського моря. 

У результаті А-50 збили, а ІЛ-22М зазнав пошкоджень. Він перебував в повітрі, намагаючись дістатися до найближчого аеродрому, проте зник із радарів після початку зниження в районі Керчі, пише Мисягін.

"Це вам за Дніпро! Горіть у пеклі, нелюди!", написав у своєму Telegram-каналі командувач Повітряних Сил Збройних Сил України Микола Олещук.

Більше про літаки A-50

Літак дальнього радіолокаційного стеження призначений для спостереження за цілями в повітрі, на землі та в морі, а також наведення на них іншої авіації. Тобто такі літаки можуть визначати розташування українських об'єктів, наприклад систем ППО, авіації, й наводити удари по них. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ