Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Українську асоціацію футболу звинуватили у привласненні понад 7 млн дол.

Керівництво Української Асоціації футболу (УАФ) звинуватили у привласненні більш як семи мільйонів доларів, виділених УЄФА і ФІФА для будівництва під Києвом футбольної бази для збірної України з футболу.
Андрій Павелко. Фото: ffu.ua

Про це повідомляє у Facebook журналіст-розслідувач Костянтин Андріюк, передає УНІАН.

Він нагадав, що в січні 2017 року УАФ отримала від УЄФА 4,5 мільйона євро на будівництво Національного тренувального центру збірних команд України з футболу.

"Але гроші ці УАФ не витрачає на будівництво, а вкидає у створення вже легендарного заводу з виробництва штучних полів. Який успішно загнувся ще 2 роки тому і не працює досі", - каже журналіст.

У січні 2018-го УАФ укладає з УЄФА нову угоду, в якій обіцяє витратити 4,5 мільйона євро на будівництво бази до 6 серпня 2020 року. Однак станом на вересень 2021 року база так і не побудована.

"У 2017-му році сумарну вартість необхідної кількості ділянок для будівництва бази в селі Княжичі УАФ оцінює в 300 тисяч доларів. Після чого керівництво УАФ направило лист до ФІФА, де їм "оцінює" вартість цих земель у 2 мільйони євро. ФІФА вірить і направляє платіж у розмірі 1,8 мільйона доларів", - додає журналіст.

У підсумку виявилося, що ділянки для бази в Княжичах були куплені в межах рекреаційної зони. 

"Побачивши це, проектувальні та будівельні організації масово відмовляються від проведення там будь-яких робіт. Як же легалізувати безслідно зниклі в нетрях УАФ 4,5 мільйона євро від УЄФА і 1,8 мільйона доларів від ФІФА, думає Бос УАФ Андрій Павелко?" - пише Андріюк.

За словами журналіста, Павелко, втершись у довіру до команди президента, лобіює внесення будівництва цієї бази в Державну програму "Велике будівництво".

"Тепер держава Україна за кошти платників податків має побудувати тренувальну базу футбольних збірних А УАФ вже подбає, щоб ви не згадували – куди зникли сумарні 7,08 мільйона доларів, від ФІФА та УЄФА. До речі, на завод зі штучними полями УАФ витратила 7,8 мільйона доларів", - пише Андріюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ