Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Українці зібрали гроші на перший у світі морський дрон

На платформі UNITED24 громадяни вже зібрали на перший морський дрон під назвою Херсон. Він є унікальною і засекреченою українською розробкою.
Фото: Мінцифри

Про це на своїй сторінці повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров. 

Міністр наголосив на необхідності таких дронів, оскільки, за даними, кожну пʼяту ракету росія запускає з кораблів.

"Важливо максимально захистити українські міста та акваторії від обстрілів. Тому збираємо кошти на 100 морських дронів українського виробництва. Вони можуть суттєво змінити ситуацію в акваторії Чорного моря. Маленькі та швидкі, дрони здатні успішно атакувати російські кораблі вартістю сотні мільйонів доларів", — повідомляв Федоров раніше.

Подібні безпілотники вже показали себе в бухті Севастополя, вразивши флагман російського флоту "Адмірал Макаров". Після цього росія втратила беззаперечну перевагу на воді.

"Один апарат коштує 10 мільйонів гривень. За сьогодні хочемо зібрати на перші 10 штук", — додав голова Мінцифри.

У вартість входить: дрон, оснащений системою автопілотування, відеопідсистемами, в тому числі нічного бачення, спеціальним зв'язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку та бойовою частиною. А також — наземна автономна станція управління, система транспортування і зберігання, центр обробки даних і декілька особливих сюрпризів для наших ворогів.

Загалом планується зібрати гроші на 100 таких дронів. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ