Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Укрзалізниця допомогла СБУ затримати агента рф

Укрзалізниця допомогла СБУ затримати агента рф, який хотів підірвати залізничні об’єкти та зірвати контрнаступ ЗСУ. Про це повідомили в пресслужбі Укрзалізниці.

За сприяння Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» СБУ затримала агента рф, який для зриву контрнаступу ЗСУ хотів підірвати залізницю на Дніпропетровщині. Ним виявився працівник місцевої станції Укрзалізниці.

За інформацією СБУ, на початку цього року чоловіка завербував кадровий співробітник російської воєнної розвідки. Зрадник збирав інформацію про маршрути перевезення та місця розвантаження іноземної військової техніки ЗСУ, яка задіяна в контрнаступальних операціях українських військ.

Ворожий агент фіксував координати залізничних станцій і мостів та на виконання завдань агресора детально знімав об’єкти на камеру власного мобільного телефону. Розвідувальна інформація потрібна була окупантам для проведення повітряних ударів по регіону.

Також російські загарбники розглядали варіант диверсії на об’єктах Укрзалізниці за участі завербованого агента.

Злочинців було своєчасно викрито. Під час обшуку за місцем проживання фігуранта виявлено гранати Ф-1 та РГД-5, карабін, велику кількість набоїв до стрілецької зброї, димові шашки.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) і ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

Наразі зрадник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Дніпропетровській області за сприяння Апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «Укрзалізниця» та процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ