Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: Уряд Польщі ухвалив законопроект про захист могил героїв боротьби за свободу
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Уряд Польщі ухвалив законопроект про захист могил героїв боротьби за свободу

Уряд Польщі ухвалив законопроект про захист могил героїв боротьби за свободу. Про це повідомило Польське радіо.

Прем’єр Матеуш Моравєцький повідомив у Музеї Варшавського повстання, що уряд ухвалив законопроект про захист могил героїв боротьби за свободу. 74 роки тому, у ніч з 2 на 3 жовтня 1944 року, після двох місяців боїв пало Варшавське повстання.

Голова уряду підкреслив, що закон забезпечить кошти на пошук, ремонт і збереження могил польських вояків, котрі воювали за незалежність:

«Дати, які ми визначили в цьому законі, це 1768 рік, коли І Річ Посполита наближалася до свого падіння, і 1963, коли загинув останній проклятий солдат, що мав псевдонім "Лялєк". Протягом цих років у багатьох повстаннях, битвах, війнах, у страшній ІІ Світовій війні і після неї, наші предки боролися за незалежність, свободу у найрізноманітніших місцях світу».

Варшавське повстання було найбільшою збройною акцією Армії Крайової в боротьбі за незалежність, як і найбільшою підпільною акцією в окупованій Німеччиною Європі. Битва за визволення польської столиці за участі її мешканців, у тому числі жінок і дітей, тривала 63 дні.

Польське радіо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ