Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Уряд виділив 40 мільярдів на українські безпілотники

Війна щодня ставить нові виклики
фото пресслужби КМУ

Цього року уряд виділив 40 мільярдів гривень для інвестицій в українських виробників безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляє департамент комунікацій Секретаріату Кабінету Міністрів України.

Війна щодня ставить нові виклики. Один з ключових — військові технології. Україна мусить бути на крок попереду ворога та берегти кожного нашого воїна. Такі можливості дають безпілотники. На цьому наголосив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль у своєму виступі на форумі, присвяченому річниці проекту «Армія дронів».

Як зауважив Денис Шмигаль, форум об’єднав українських виробників БПЛА та дав майданчик обговорити й представити передові технології в цьому напрямку.

«Рік тому через ініціативу Президента Володимира Зеленського UNITED24 ми зібрали понад 4 млрд грн, які інвестували в українських виробників безпілотників. На той час їх було менше десятка. Сьогодні це понад 40 компаній, які мають контракти з державою, а виробництво БПЛА зросло в десятки разів», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Зі свого боку Уряд виділив 40 млрд грн цього року, які інвестує в українських виробників безпілотників. Денис Шмигаль відзначив, що Уряд усунув митні бар’єри для завезення запчастин і комплектацій, підняв частку прибутку виробників БПЛА до 25%, а також ухвалив рішення, що сприятиме масовому виробництву боєприпасів для дронів.

«Відео роботи українських безпілотників зі знищення російської техніки — це найкращий результат і свідчення наших спільних дій з українськими виробниками. Дякую всім, хто наближає нашу перемогу!» — наголосив Прем’єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ