Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В автомобіль влучила міна: у зоні проведення ООС загинув військовий "Сафон"

Як повідомили 21 травня у прес-службі Оперативного командування "Схід" Збройних Сил України, 93 ОМБр Холодний Яр повідомляє про смерть побратима – солдата Євгена Миколайовича Сафонова.
Фото: Оперативне командування "Схід" Збройних Сил України

О 4 годині ранку вантажівка, якою їхали холодноярці, потрапила під ворожий обстріл. В автомобіль влучила міна 120 калібру, через що Євген загинув, а його товариші отримали уламкові поранення та контузії. 

Важкопоранених серед них немає.

Євген був номером обслуги у протитанковому дивізіоні. Мав позивний "Сафон".

Він народився 25 листопада 1988 року у Павлограді, де жив постійно. Мав середню освіту. Працював на шахті. У холодноярську бригаду прийшов у січні 2019 року. І хоча офіційно раніше участі у бойових діях не брав, побратими зазначають, що Євген ще у 2014 році бачив війну на власні очі. У перший рік боротьби проти російської окупації на Донбасі "Сафон" певний час воював у складі добровольчого батальйону "Айдар". У бригаді ж служив разом із друзями з рідного міста. Відвоював пліч-о-пліч із земляками ротацію під Авдіївкою, а потім – на Луганському напрямку. Під обстріл друзі також потрапили разом.

"Можу сказати про нього тільки краще. Проявляв себе дуже добре. Був кращим навідником", - із сумом згадує командир батальйону.

У Євгена залишилася мати, брат, дружина. Осиротів 2-річний син Денис.

Вічна пам'ять герою! Він поклав життя, захищаючи рідну землю від російських окупаційних військ.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, окупанти обстріляли українські позиції поблизу Авдіївки, є поранений

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ