Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Червонограді затримали "гастролера", який видурив гроші в пенсіонерки

​У Червонограді поліцейські затримали зловмисника-«гастролера», який видурив у пенсіонерки значну суму коштів. Про це Гал-інфо повідомили в пресслужбі ГУНП Львівщини.

Правоохоронці закликають – якщо вам телефонують невідомі і вимагають кошти на лікування  родичів, перевірте цю інформацію, зателефонувавши безпосередньо до тих, про кого йдеться. Не дайте шахраям ошукати себе! 

9 вересня до поліції надійшло повідомлення від 78-річної мешканки Червонограда  про те, що невідомий  шляхом обману заволодів її грошовими коштами.

На місці працювали співробітники управління карного розшуку поліції Львівщини, а також слідчо-оперативна група Червоноградського районного відділу поліції. Як встановили правоохоронці, до пенсіонерки зателефонував невідомий чоловік та повідомив, що її донька терміново потребує коштів на операцію.  Надалі зловмисник приїхав до потерпілої додому, де пенсіонерка передала йому гроші у сумі 40 000 гривень, 1000 доларів США та 100 євро.

Проведеними заходами поліцейські оперативно встановили що до скоєння злочину причетний 46-річний житель міста Лисичанськ Луганської області. Він затриманий у порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, грошові кошти у зловмисника вилучено.

 За фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією статті – позбавлення волі на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває.

Поліцейські вкотре закликають громадян – якщо до вас телефонують невідомі  та повідомляють  інформацію про ваших родичів, при цьому вимагаючи гроші на лікування, насамперед, зателефонуйте тому, про кого йдеться, та з’ясуйте, чи це правда. Ніколи не повідомляйте незнайомцям свою домашню адресу та не передавайте їм гроші. 

У випадку, якщо ви стали жертвою шахраїв, негайно повідомляйте про це у поліцію на оперативну лінію 102.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ