Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В ГУР розповіли про нові російські дрони, які «шукають» українську ППО

Один тип дрона оснащений камерою та SIM-картою українського мобільного телефона для надсилання зображень російським військовим.

Російська армія почала використовувати нові й відносно дешеві безпілотники, в рамках спроб ідентифікації протиповітряної оборони України.

Про це агентству Reuters заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк.

За словами фахівця, росіяни почали використовувати два нових типи безпілотників. Ці дрони, які російська армія використала в п’яти атаках безпілотниками за останні два-три тижні, включаючи нічний удар у четвер, виготовлені з таких матеріалів, як пінопласт і фанера.

Один тип дрона оснащений камерою та SIM-картою українського мобільного телефона для надсилання зображень російським військовим.

«Вони (росіяни – ред.) визначають, де розташовані наші мобільні групи, де кулемети, які можуть їх знищити. Вони намагаються отримати повну картину, де розташовані всі наші ППО», - сказав Черняк.

За його словами, нові російські безпілотники з камерами не несуть вибухівки, але дуже нагадують звичайні безпілотники типу Shahed і літають з ними в групі.

Представник ГУР додав, що другий, новий, тип безпілотника не містить вибухового заряду або має лише невеликий заряд і використовується як приманка.

Оскільки він практично не відрізняється від звичайного ударного безпілотника з землі, його все одно потрібно збивати, проте ворог отримує інформацію, де розташовані системи протиповітряної оборони України.

Представник ГУР МО зазначає, що нові безпілотники, ймовірно, коштують «лише» 10 000 доларів кожен, і незважаючи на великий радіус дії, це робить їх набагато дешевшими у виробництві, ніж ракети ППО.

За його словами, такі дрони також можуть літати на висоті 1000 м, залишаючи їх поза зоною дії кулеметів і автоматичних гвинтівок.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ