Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В ISW назвали найслабшу ланку у командуванні армії РФ

У російському інформаційному просторі дедалі частіше критикують російське військове командування за нездатність набрати та навчити ефективних офіцерів середньої ланки для керівництва російськими військами на передовій в Україні.

Про це йдеться у звіті американського інституту вивчення війни (ISW).

Російські мілблогери висловлюють розчарування військовими офіцерами середньої ланки та звинувачують їх у запровадженні непотрібних бюрократичних заходів, поганому поводженні з пораненими та загиблими російськими військовими, видачі наказів, які призводять до військових втрат, і дезінформації російського вищого військового командування.

Водночас деякі мілблогери стверджували, що гнів у російському інформпросторі, спрямований на військових офіцерів середньої ланки, має бути націленим на вищих чиновників, які призначили поганих командирів.

"Деякі мілблогери зауважили, що вище військове керівництво підтримує систему, яка не в змозі залучити та навчити нове покоління офіцерів середньої ланки, натомість призначаючи старих і неефективних командирів на передову", — йдеться у звіті.

Один мілблогер зазначив, що російське військове командування та російське керівництво в цілому віддають перевагу не компетентним офіцерам, а лояльним, які не здатні навчати нових офіцерів, тоді як інший мілблогер стверджував, що Росія не усуне цю згубну культуру у своїй армії, не зазнавши значних змін у російському військовому керівництві.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ