Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Італії виявили українську яхту із 71 незаконним мігрантом

У італійському порту Кротоне виявили українську яхту, на борту якої перебував 71 нелегальний мігрант. Про це повідомила прес-служба ДПСУ.

Держприкордонслужба продовжує активно співпрацювати з європейськими правоохоронними органами для ефективної протидії транскордонній злочинності.  Міжнародна взаємодія відбувається в тому числі через представництво EUROPOL. Зокрема, в минулому місяці повідомлялося про викриття спільно із правоохоронцями Греції та Італії групи українців, які займалися переправленням незаконних мігрантів.

Отримавши чергову інформацію про можливу участь громадян України в незаконних діях по переміщенню мігрантів морським шляхом оперативні співробітники Азово-Чорноморського регіонального управління відразу попередили європейських колег.

3 липня в районі порту Кротоне італійські правоохоронці виявили яхту з незаконними мігрантами. На борту судна знаходилися 71 громадянин, у тому числі 8 жінок та 15 дітей, яких переправляли з Туреччини.

Схема переправлення не змінилась. Плавзасіб, як і минулого разу, був під прапором Німеччини, хоча реально виходив з порту Миколаївщини під прапором України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ