Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

У районному центрі Миколаєві Львівської області вночі сталась стрілянина

У Миколаєві, що на Львівщині, вночі 12 лютого сталась стрілянина. Поліцейські затримали людей, котрі можуть бути причетними до події. Про це Гал-інфо повідомили у Патрульній поліції Львова.

Як повідомляли у cпільноті Варта1 на Facebook, історія почалась із замовлення Таксі.

"Замовлення було через фірму, маршрут був з с. Липники до р.ц. Миколаїв. Водій таксі доправив жінку до місця, де вона вказала, на ділянку траси перед Миколаєвом.

Там очікувало авто SsangYong. Коли водій таксі зупинився, то зауважив, що до його авто наближається чоловік, який тримає в руках зброю (пістолет). Чоловік  направив зброю на водія, а точніше в напрямку лобового скла.

Водій таксі, якого звати Юрій, здав назад пару метрів і почав втікати з місця пригоди, в цей момент пролунав вистріл в бік машини, куля пробила бампер авто. Водій таксі, в якого була рація zello, також передав на канал varta1 інформацію про ситуацію і номерні знаки автомобіля, з якого вийшов чоловік зі зброєю і про те, що чув постріл і відчув, що попали йому в авто.

За декілька годин поліція відшукала авто Ssangyong actyon, н.з.‪ #‎ВС6409ЕБ,‬ який вже був в Липниках, і поїхали за ним, на прохання зупинитися автомобіль не реагував та продовжував рух. 

Також зі слів поліції Миколаївського району, водій показував пістолет з вікна. Внаслідок переслідування поліція все таки загнала авто в глухий кут, водія і двох пасажирів затримали.

В авто і в особистих речах затриманих зброю не виявили. Активісти Варти1 та поліція спробували розшукати зброю дорогою... , але не знайшли. 

В авто також було виявлено патрон, 9 міліметрів, на килимку.

Близько 2:30 12.02.2016 водія і його пасажирів було доправлено  в Пустомитівський ВП", - йдеться у повідомленні.

За версією Патрульної поліції, яка також покликається на слова таксиста, він підвіз до згодом переслідуваного автомобіля жінку, згодом із салону вийшов чоловік і почав стріляти в таксі – прострелив бампер. Патрульні помітили автомобіль, переданий в орієнтування, неподалік села Раковець. На законну вимогу поліцейських здійснити зупинку водій не відреагував і почав набирати швидкість.

Під час переслідування з вікна SsangYong Rexton кілька разів висовували предмет схожий на пістолет і направляли його у бік поліцейського автомобіля. У селі Липники автомобіль завернув у напрямку населеного пункту Поршна і вже у лісосмузі зупинився, однак з автомобіля ніхто не виходив і не реагував на вимогу поліцейських вийти з високо піднятими руками.

Тоді поліцейські здійснили попереджувальний постріл у повітря. Водій вийшов із салону із невідомим предметом, який спочатку не хотів кинути на землю. Після двох пострілів у повітря – водій таки кинув річ, яку тримав у руках – це виявилася кепка.

Чоловік швидко сів за кермо, однак після ще одного попереджувального вистрілу – таки вийшов з авто. Було затримано двох чоловіків та жінку. У салоні на килимку лежав бойовий патрон 9 мм калібру. На місце викликали слідчо-оперативну групу.

На водія було складено протокол за керування автомобілем у нетверезому стані.  Перевірка на стан алкогольного сп‘яніння встановила – 1.09 проміле. Автомобіль зареєстрований на дружину, яка їхала в авто,– на неї теж складено протокол за передачу керування автомобілем особі у нетверезому стані.

Патрульні склали протокол за невиконання законної вимоги поліцейських про зупинку та винесли постанову за керування автомобілем без необхідних документів. Далі справою займаються слідчі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ