Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В окупованому Донецьку Хуг зустрівся із Захарченком

В окупованому Донецьку перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Олександр Хуг у четвер, 23 листопада, зустрівся з ватажком "ДНР" Олександром Захарченком, - Дзеркало тижня.

Під час зустрічі сторони обговорили безпеку спостерігачів Місії та притягнення до відповідальності тих, хто посягає на неї, а також цілісність майна СММ.

"Сьогодні ввечері в Донецьку перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг провів зустріч із паном Захарченком у рамках діяльності з налагодження діалогу та сприяння нормалізації ситуації, передбаченої мандатом Місії. Пан Хуг ще раз нагадав, що для СММ безпека її співробітників має першорядне значення, а тих, хто посягає на безпеку працівників Місії і цілісність її майна, необхідно притягнути до відповідальності", - йдеться у повідомленні Місії.

За словами заступника голови СММ ОБСЄ, досі фіксуються факти обмеження пересування патрулів Місії та їхнього доступу до неподконтрольної Україні ділянки російсько-українського кордону.

"Він зазначив, що тільки за листопад кількість обмежень свободи пересування становить не менше 23 випадків у тих районах Донецької області, які не контролюються урядом (без урахування інцидентів, пов'язаних із мінами/нерозірваними боєприпасами)", - наголошується у повідомленні.

Крім того, під час зустрічі обговорювалося питання недотримання бойовиками "ДНР" Мінських домовленостей. Хуг висловив стурбованість у зв'язку з обстрілами і стріляниною "поблизу об'єктів життєзабезпечення, таких як Донецька і Верхньокальміуська фільтрувальні станції". І закликав докласти спільних зусиль для збереження цілісності цих соціально важливих об'єктів інфраструктури, а також проведення розведення сил і засобів на цих ділянках.

"Олександр Хуг стурбований з приводу постійного розташування позицій на території або поблизу об'єктів цивільної інфраструктури. Він висловив жаль з приводу того, що було втрачено дуже багато часу на бойові дії. Олександр Хуг зазначив, що замість того, аби шукати нові виправдання того, що ситуація не покращується, слід без зволікань відновити пошкоджену інфраструктуру", - резюмується у повідомленні.

Заступник голови Місії нагадав про те, що вона готова сприяти налагодженню діалогу на місцях для зниження напруженості та сприяння нормалізації ситуації.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ