Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Європи: У Польщі триває конкурс Історії з родинних архівів
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

У Польщі триває конкурс "Історії з родинних архівів"

Родинні пам’ятки – документи, фотографії, листи – що зберігаються в наших домівках, є винятковими історичними свідоцтвами про людей та їхні родини. Роботи, що з’являться внаслідок цього проекту, слугуватимуть збереженню та поширенню свідоцтв «малої історії» на тлі великих історичних подій
Ілюстративне фото

Як повідомило Польське радіо, конкурс «Історії з родинних архівів» - це черговий елемент проекту «Родинних архівів Незалежної» (пол. «Archiwa Rodzinne Niepodległej»). Метою заходу, що організується в рамках відзначення сторіччя створення мережі державних архівів, є заохочення родин до культивування пам’яті, поваги до минулого та посилення відчуття національної ідентичності.

Голова Польського національного фонду Марцін Зажецький підкреслив, що головною метою конкурсу є поглиблення знання поляків про долю власних предків:

«Станьмо родинними архівістами. Документуймо долі своїх предків. Описуймо історії своїх родин. Це головна ідея цього конкурсу. Пам’ятаймо, що пам’ятки, які зберігаються у наших домівках, просто вимагають, аби ми ними поділилися, оприлюднили їх. Ці пам’ятки вимагають, аби ми їх оцифрували, аби наша розповідь стала доступною історикам, стала розповіддю, доступною іншим».

Проект «Родинні архіви Незалежної» покликаний привернути увагу до унікальної цінності родинних пам’яток та заохотити людей до активної участі у відзначенні сторіччя повернення Польщею незалежності.

Родинні пам’ятки – документи, фотографії, листи – що зберігаються в наших домівках, є винятковими історичними свідоцтвами про людей та їхні родини. Праці, що з’являться внаслідок цього проекту, слугуватимуть збереженню та поширенню свідоцтв «малої історії» на тлі великих історичних подій.

Заявки до участі в конкурсі можна подавати до 31 серпня. Призовий фонд становить 22 тисячі злотих. Детальну інформацію про даний проект можна знайти на сайті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ