Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Стрию розікрали бюджетні кошти при ремонті стадіону «Сокіл»

За процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури повідомлено про підозру директору підрядної організації та керівнику одного з управлінь Стрийської міської ради.

Підряднику інкримінують заволодіння бюджетними коштами та службове підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України), посадовцю – службову недбалість (ч. 2 ст. 367 КК України). Про це повідомили в 
Львівській обласній прокуратурі.

За даними слідства, суб’єкт підприємництва привласнив бюджетні кошти у великих розмірах при капітальному ремонті стадіону «Сокіл», що знаходиться у місті Стрий.

В червні 2021 року за результатами тендеру між одним із товариств Києва та Стрийською міською радою було укладено договір про виконання робіт на вищевказаному об’єкті.

В подальшому, з метою заволодіння коштами підрядник вніс завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, завищивши їх обсяги.

В свою чергу, посадова особа міської ради неправомірно погодила дані акти, які не відповідали дійсності.

Згідно останніх органом місцевого самоврядування було безпідставно перераховано кошти суб’єкту господарювання.

Внаслідок таких дій територіальній громаді завдано збитків на понад 500 тис. грн.

Слід зазначити, що на ремонт стадіону були виділені субвенції з обласного та Державного бюджетів.

При обшуках у фігурантів правоохоронцями виявлено та вилучено грошові кошти в загальному розмірі понад 8 млн грн, установчі документи, печатки та інші речові докази. За клопотанням прокурора, суд наклав на них арешт.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання відсторонення посадової особи від займаної посади, а також обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі Стрийського районного управління поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області, за оперативного супроводу Управління СБ України у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ