Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Україні "накрили" схему вивезення до Європи золота та платини

Державне бюро розслідувань повідомило про викриття схеми вивезення платини, золота та кольорових металів з України.

Арештовано вантаж на суму понад 200 тисяч доларів. Про це інформує УНН.

Як повідомляється, працівники ДБР викрили злочинну схему вивезення з України дорогоцінних та кольорових металів, яку спільно з посадовцями Волинської митниці налагодили представники приватної київської компанії.

У двох вантажівках з причепами зловмисники намагалися вивезти за межі країни понад 45,5 тонн брухту, який містить кольорові та дорогоцінні метали. Оскільки такий експорт заборонений законом, вантаж оформили як латунний шлак, вказали в ДБР. Насправді ж, як повідомили у бюро, у вантажівках були цілі та подрібнені мікросхеми, у складі яких є платина, золото, кольорові метали. Отримувач – німецьке підприємство.

За попередніми підрахунками, вартість сировини, яку намагалися незаконно вивезти з України, складає понад 200 тисяч доларів США. За клопотанням ДБР суд арештував вантаж, а також обидва транспортні засоби, у яких перевозили контрабанду, вартість яких складає майже 150 тисяч доларів.

Триває розслідування за фактом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 КК України). Передбачене статтею покарання – позбавлення волі на строк до 6 років. Також призначено низку експертиз.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ