Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Україні спростили процедуру утилізації боєприпасів

Внесено зміни до Порядку утилізації ракет, боєприпасів і вибухових речовин з метою удосконалення процедури утилізації боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів

Уряд спростив процедуру утилізації боєприпасів, вилучених під час проведення розмінування території, дозволивши залучати мобільні комплекси з утилізації боєприпасів безпосередньо у визначених районах розмінування.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

“Внесено зміни до Порядку утилізації ракет, боєприпасів і вибухових речовин з метою удосконалення процедури утилізації боєприпасів та інших вибухонебезпечних предметів, зокрема, вилучених під час проведення розмінування території, з урахуванням можливості залучення мобільних комплексів з утилізації боєприпасів безпосередньо у визначених районах розмінування”, – написав Мельничук.

Міністр оборони Рустем Умєров назвав це рішення “важливим кроком у напрямку безпеки та ефективності на звільнених територіях”.

“За приблизними підрахунками, до 20% боєприпасів у зоні бойових дій не спрацьовують. Тому ми розробили механізм, який допоможе не лише утилізовувати небезпечні предмети, але й перетворити цей процес на користь для нашого війська. Кабмін дозволив переробляти вибухонебезпечні предмети за допомогою мобільних комплексів безпосередньо на місцях розмінування. Це дозволить отримувати цінні продукти переробки для потреб Сил оборони”, – наголосив глава МОУ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ