Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Україні викрили транснаціональну контрабанду героїну на 10 млн євро

фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
фото - пресслужба ОГП
1/4
Під час міжнародної спецоперації представників Департаменту боротьби з наркозлочинністю Національної поліції України було викрито масштабну злочинну схему транспортуванню героїну через територію України.

Про це інформує пресслужба Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, громадяни Туреччини та Молдови налагодили схему постачання героїну з Ірану до країн Євросоюзу через територію України та, зокрема, черезтимчасово окупований півострів. Вони створили фіктивні фірми, які нібито займалися вантажними перевезеннями будівельних матеріалів. Наркотики приховували в спеціально виготовлених муляжах – пустотілій цеглі, і разом з іншими будматеріалами на вантажних автомобілях транзитом переправляли до Республіки Молдова. Там для зберігання героїну був орендований склад, де здійснювалося його фасування для подальшого відправлення до країн Євросоюзу.

Після проведення контрольованого постачання наркотичного засобу через територію України до Республіки Молдова, правоохоронці вилучили 1092 брикети з героїном загальною вагою 235 кг, вартість якого на «чорному» ринку становить понад 10 млн євро.

Наразі затримали сімох членів організованої злочинної групи, яким повідомили підозри та обрали запобіжні заходи відповідно до законодавства Республіки Молдова.

Наразі українськими правоохоронцями фігурантам готується повідомлення про підозру у незаконному перевезенні, збуті та контрабанді наркотичних засобів (ч. 2 ч. 307, ч. 2 ст. 305 КК України).

Тривають слідчі дії, спрямовані на встановлення інших членів наркоугруповання, які перебувають як на території України, так і за її межами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ