Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

В Україні заочно судитимуть ідеолога «русского міра» Дугіна

До суду скерували обвинувальний акт щодо ідеолога "русского міра", який закликав знищити Україну та українців.

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі, пише Укрінформ

ОГП передав до суду обвинувальний акт стосовно російського пропагандиста за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України і публічних закликів до геноциду (ч. 2 ст. 110 та ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України).

Розслідування встановило, що обвинувачений публічно закликав і поширював матеріали із закликами до зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, розпалював національну ворожнечу.

Він також розповсюджував матеріали з публічними закликами до геноциду українського народу.

"З травня 2022 року пропагандист створював та поширював у забороненій в Україні соцмережі "Вконтакте" публікації, у яких закликав "освободить" всю Україну, а не тільки Херсон та Донбас. І разом з росією та "освобождьонной" Україною створити "Новое Государство, настоящую Империю, с миссией и Духом, православное Царство". Він також пропагував подальшу ескалацію війни", - підкреслили в ОГП.

Крім того, підозрюваний поширював публікації із закликами знищити Україну та її жителів до останнього, завдавати ракетні удари по містах України, зокрема по центру Києва.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ