Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

В Україні затримали громадянина Грузії, який вчинив вбивство у Польщі

Як інформують у Департаменті комунікації Національної поліції України, злочин був скоєний громадянином Грузії на території Польщі. Проте затримали зловмисника в Україні – завдяки спільній роботі українських, польських та грузинських поліцейських. Про це сьогодні, 1 листопада, повідомив перший заступник Голови Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

Так, в ніч з 20 на 21 жовтня у місті Лодзь (Польща) зникла 28-річна громадянка Польської Республіки. Місцеві поліцейські встановили, що до цього злочину причетний 39-річний громадянин Грузії. Водночас, за інформацією правоохоронців, одразу після вбивства підозрюваний виїхав на територію України. Відтак його було оголошено у міжнародний розшук.

«Ми розуміли, що на території сусідньої держави скоєно злочин і необхідно негайно включатися у роботу. Підозрюваний був оголошений у міжнародний розшуку Інтерполом, йому була виставлена «червона картка». Весь блок української кримінальної поліції взявся за його пошуки ще до офіційного звернення», – розповів перший заступник Голови Національної поліції України – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін. 

 За його словами, в подальшому для розшуку зловмисника було створено спільну українсько-польсько-грузинську робочу групу поліцейських. 

«Сьогодні о 6-й ранку в результаті розшукових заходів працівниками карного розшуку Нацполіції підозрюваний був затриманий у столиці. Наразі вирішується питання щодо екстрадиції затриманого до Польщі. Зараз справа за Генеральною прокуратурою. Ця ситуація вкотре доводить, що між поліцією немає якихось мовних чи інших бар’єрів, і ми готові працювати спільно у будь-якому напрямку з протидії злочинності», – наголосив В’ячеслав Аброськін.

Від імені Голови Національної поліції України Сергія Князєва та першого заступника коменданта поліції Республіки Польща Анжея Шимчика В’ячеслав Аброськін висловив подяку поліцейським за плідну співпрацю та вручив іноземним поліцейським символічні пам’ятні відзнаки. 

Зі свого боку офіцер зв’язку поліції Республіки Польща Павел Добош також подякував українським та грузинським поліцейським за роботу. 

 «Хочемо підкреслити роль української та грузинської поліції в тому, що ми успішно досягли мети за короткий час. Цей злочин спричинив резонанс на території нашої країни, бо у громадян є побоювання щодо великої кількості іноземців у державі. І це затримання показує, що, об’єднавши сили поліції – української, польської та грузинської – ми успішно протидіємо  злочинності. Отже – наші громадяни у безпеці»,– зазначив Павел Добош.

На високому рівні співпраці поліцейських трьох країн наголосив і поліцейський аташе при Посольстві Грузії в Республіці Польща Георгій Гамсахурдіа. «Затримання розшукуваного відбулося у дуже короткі терміни, – зазначив він. – Хочу подякувати за професійну роботу». 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ