Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: В Якутії виявили мамонта з шерстю
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

В Якутії виявили мамонта з шерстю

Вчені з Північно-Східного федерального університету та японського Університету Кіндай виявили в Верхоянському районі останки мамонта з м'якими тканинами та шерстю.

Подробиці про знахідку з'являться після того, як палеонтологи вийдуть до найближчого селища, повідомляє видання Новое время з посиланням на прес-службу університету.

"12 серпня в 220 км вниз по річці Яна в місцевості Юнюген Верхоянського району знайдений неповний скелет мамонта з м'якими тканинами і шерстю. Розкопки тривають", - поділився старший науковий співробітник НІІПЕС СВФУ Олексій Петров. 
Учений додав, що про знахідку повідомив директор Інституту прикладної екології Півночі СВФУ Григорій Саввінов по супутниковому зв'язку. "Більш докладні відомості будуть відомі після повернення експедиції в селище Батагай", - зазначив Олексій Петров.

Розкопки проходять в місцевості Юнюген, яка на сьогодні є одним з найбільш перспективних "мамонтових кладовищ" в Якутії як за кількістю кісткових залишків, так і за найбільш повним видовим складом копалин кісткових тварин пізнього плейстоцену.

Раніше ця ж експедиція виявила на Батагайському термокарстовому котловані тушу тримісячного лоша викопного коня віком близько 30-40 тисяч років, що повністю збереглася.

"Цінність унікальної знахідки в тому, що відомі поховані шари, звідки було лоша, значить можна вивчати середовище проживання в якому існувала тварина. Ця перша в світі знахідка викопного коня подібного збереження й такого юного віку", - повідомив завідувач Музею мамонта СВФУ, кандидат біологічних наук Семен Григор'єв.

Раніше НВ повідомляло, що вчені російського Музею мамонта Північно-Східного федерального університету в Якутії знайшли спис із бивня мамонта. Його було знайдено всередині ребер тварини, він має відшліфовані пази для гострих кам'яних пластинок. За словами вченого, такі технології виготовлення списів з'явилися близько 12 тисяч років тому, напередодні вимирання мамонтів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ