Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ВАКС узяв під варту нардепа, підозрюваного в отриманні хабаря

Як повідомили 22 вересня у прес-службі ВАКС, у понеділок, 21 вересня, слідча суддя Вищого антикорупційного суду застосувала до народного депутата Верховної Ради України запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 9 листопада 2020 року.

Підозрюваного взяли під варту у залі суду.

Народному депутатові суд призначив альтернативний запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 3 млн 001 656 гривень.

У разі внесення застави та звільнення підозрюваного з-під варти, на нього покладаються такі процесуальні обов'язки: прибувати до детектива, в провадженні якого перебуватиме кримінальне провадження, прокурора та суду за першим викликом; не відлучатися із Києва без дозволу детектива, прокурора або суду; повідомляти прокурора, детектива або суд про зміну свого місяця проживання та роботи; утримуватися від спілкування із зазначеною в ухвалі особою; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон; носити електронний засіб контролю (браслет).

Термін дії обов'язків - до 9 листопада 2020 року в межах строку досудового розслідування.

Нагадаємо, народного депутата підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 369 КК України.

Нещодавно НАБУ повідомило про викриття на отриманні неправомірної вигоди громадянина, якого підозрюють у спільництві. Як стверджує слідство, кошти передбачалися для народного обранця за законопроект, пов'язаний із побутовими відходами.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ