Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

"Ваш син потрапив за грати": на Київщині орудують шахраї-псевдополіцейські

На Київщині почастішали випадки телефонного шахрайства. До людей телефонують невідомі, представляються поліцейськими і розповідають, що їхній син, батько чи внук затриманий за скоєння злочину та перебуває у відділі поліції. Для того, щоб залагодити справу та врятувати родича, вони вимагають переказати гроші на банківський рахунок або віддати готівку кур’єру.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Нацполіції у Київській області, передає Главком.

Шахраї, як правило, телефонують вночі або під ранок, використовуючи методи психологічного тиску, коли людина ще не зовсім прокинулася і не розуміє, що насправді сталося. Відтак її намагаються залякати та видурити гроші.

У поліції закликають громадян бути обачними. Аби не стати жертвою шахраїв, радять дотримуватися наступних правил:

Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів!

Ніколи не називайте своїх близьких на ім’я.

Попросіть людину, яка представилася поліцейським, назвати прізвище, ім’я, по-батькові та дату народження затриманого або постраждалого родича.

Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють.

Уточніть, в якому саме відділі поліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть до чергової частини та перевірте інформацію.

Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію.

Якщо ж ви все-таки потрапили на гачок аферистів або відносно вас намагалися застосувати шахрайські дії, якнайшвидше телефонуйте до поліції. Це дасть змогу правоохоронцям вирахувати та затримати зловмисників «за гарячим слідом».

Нагадаємо, нещодавно у Києві дві шахрайки під виглядом «грошової реформи» заволоділи заощадженнями 91-річної пенсіонерки. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ