Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Важливо, щоб Швейцарія підтримувала Україну, - Зеленський

Президент Володимир Зеленський наголосив, що в питанні боротьби зі злом не може бути нейтралітету, і висловив побажання, щоб Швейцарія збільшила свою підтримку України.
Фото - Офіс Президента

Таку позицію Глава держави висловив під час спілкування з університетською спільнотою та громадськими діячами Швейцарії.

«Я дуже хотів би, щоб Швейцарія могла заблокувати російські активи, і ми могли б абсолютно справедливо отримати відшкодування за окупацію українських територій і за ту агресію, яку Росія вчинила проти України. Важливо розповідати, що відбувається, щоб не спадала підтримка України. Для цього люди можуть приїхати в Україну й на власні очі побачити, що тут відбувається», – зазначив Глава держави.

Президент також запросив швейцарців брати участь у волонтерській підтримці нашої країни й долучатися до реалізації Fast Recovery Plan.

«Розпочався освітній період, у нас розбомблено багато шкіл, університетів, і їх треба ремонтувати, треба відновлювати. Тут потрібні і фінанси, і технічна допомога», – зазначив Глава держави.

Він також висловив переконання, що після перемоги Україна стане повноправним членом Європейського Союзу і зазначив, що Україна перебуває на шляху до членства в НАТО й паралельно готує договір щодо гарантій безпеки.


«Ми вже здобули статус кандидата – потужно працювали над цим навіть під час війни… Країна обрала шлях у Євросоюз. Сумнівів немає, що впродовж двох-трьох років ми отримаємо членство у Європейському Союзі. Принаймні ми чітко йдемо – і законодавчо, і в діалозі з нашими партнерами. І більшість країн ЄС нас уже там бачать. Ми розробили серйозний документ – рекомендації до цього договору для кола країн – гарантів безпеки для України. Нам цей договір дуже потрібен. І вкрай потрібен на шляху до НАТО», – зазначив Володимир Зеленський

Проте додав, що невідомо, скільки триватиме цей шлях, однак на ньому нашій державі потрібна безпека.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ