Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Від початку року на Донбасі постраждали 18 цивільних, - ОБСЄ

В 2018 році через бойові дії на Сході України постраждали 18 цивільних, повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ, - DW.

Кількість потерпілих серед мирного населення на Донбасі продовжує зростати. Від початку року через бойові дії постраждали 18 цивільних громадян, серед яких загиблі та поранені. Про це у четвер, 15 лютого, повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александер Гуґ на брифінгу в Сєвєродонецьку Луганської області.

Минулого року СММ ОБСЄ підтвердила інформацію про 479 постраждалих, зокрема поранених і загиблих, серед цивільного населення на Сході України.

Крім того Александер Гуґ повідомив, що спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували в 2017 році 401 тисячу випадків порушень режиму припинення вогню. За цей період зафіксовано чотири тисячі одиниць озброєння, яке перебувало на територіях, де його не повинно було бути, згідно з режимом розведення озброєння, відзначив він.

З моменту початку конфлікту на Сході України в квітні 2014 року його жертвами стали понад 10 тисяч осіб. Нагадаємо, три роки тому 12 лютого 2015 року для врегулювання ситуації на Донбасі представники України, Росії, ОБСЄ та проросійських сепаратистів з Донецька і Луганська підписали "Комплекс заходів з виконання мінських угод", що складається з 13 пунктів.

Документ отримав неофіційну назву "Мінськ-2" та мав на меті реалізацію заходів щодо виконання домовленостей, досягнутих у Мінську у вересні 2014 року.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ