Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Від рук російських окупантів в Україні загинули вже 313 дітей

Станом на ранок 15 червня 2022 року більше ніж 892 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 313 дітей загинуло та понад 579 поранено
інфографіка - ОГП

Про це інформує пресслужба ОГП.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 291, Харківській - 169, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 54, Херсонській - 52, Миколаївській - 48, Запорізькій - 30, Сумській - 17.

Ці цифри не остаточні, оскільки триває уточнення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Так, 14 червня від уламків ворожої ракети в місті Золочів Львівської області постраждало немовля.

13 червня внаслідок обстрілу окупантами з реактивної системи залпового вогню "Град" села П’ятницьке та селища Малинівка Чугуївського району Харківської області отримали поранення троє дітей віком 3 місяці, 11 та 17 років.

Під час фіксації кримінальних правопорушень стало відомо про загибель ще 25 дітей віком від 4 до 17 років у Донецькій області внаслідок обстрілів та бомбардувань регіону з березня по травень. При цьому 21 з них - у місті Маріуполь.

Зокрема, під час обстрілу міста Маріуполя від прямого влучання ворожого снаряду у будівлю загинула вся родина керівника одного з управлінь міської ради із двома дівчатками 13 та 15 років. У травні окупантами здійснено обстріли території міста Лиман Краматорського району Донецької області, у результаті чого загинуло 4 дівчинки.

Окрім того, внаслідок обстрілів військовими рф міста Маріуполь отримали поранення 48 дітей віком від 4 місяців до 17 років.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ