Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Війна на Сході України: бойовики дотримувалися перемир'я, однак очікуються провокації

Упродовж минулої доби, 18 січня, та станом на 7 годину ранку поточної доби в зоні ООС на Сході України з боку російських окупаційних військ порушень режиму припинення вогню не зафіксували.

Про це інформує пресслужба штабу ООС.

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Водночас, як стало відомо Центру стратегічних комунікацій, 19 січня окупаційні війська готують обстріл вірян на ставку “Цегляний” у Петровському районі Донецька.

За даними Центру, метою провокації може бути звинувачення українських військових у нападі, щоб створити привід для ескалації.

"Провокаційний обстріл можливий з ворожого опорного пункту, розташованого на шахті ім. Челюскінців менш ніж за два кілометри від ставка. Щоб замаскувати постріли, ворожі військові готуються увімкнути головний вентилятор на шахті, яка вже давно не працює (але 15 січня його чомусь вмикали на кілька годин)", - йдеться у повідомленні.

Крім того, російські сили можуть підлаштувати вибух самої шахти озброєнням, забороненим Мінськими домовленостями. Ця провокація знову ж таки може бути використана для створення приводу для початку ведення активних бойових дій.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ