Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Військового із Сумщини визнали винним у привласненні 3,5 млн грн

Колегія суддів ВАКС оголосила обвинувальний вирок

Фото: Depositphotos

Ексначальника фінансової служби військової частини суд визнав винним у заволодінні 3,5 мільйона гривень та позбавив волі на 11,5 року.

Про це в телеграмі повідомляє НАБУ.

За даними досудового розслідування, начальник фінансової служби на початку листопада 2014 року заволодів грошовими коштами, які належали військовій частині як розпоряднику бюджетних коштів, перерахувавши на власний картковий рахунок та на карткові рахунки інших фізичних осіб, які не були поінформовані про його злочинні наміри, грошові кошти у сумі 4,3 мільйона гривень. Частину цих коштів, а саме 3,45 мільйона гривень, він разом з невстановленими особами зняв з рахунків із використанням платіжних карток на ім’я інших фізичних осіб.

Колегія суддів ВАКС оголосила обвинувальний вирок, яким колишнього начальника фінансової служби однієї з військових частин у Сумській області визнано винуватим у заволодінні грошовими коштами військовій частини на суму майже 3,5 млн грн.

За вироком суду особу визнано винуватою у вчиненні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 КК України та призначено покарання у виді 11,5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у органах державної влади та місцевого самоврядування строком три роки з конфіскацією усього належного на праві власності майна.

Вирок Вищого антикорупційного суду набирає законної сили через тридцять днів з дня його проголошення, якщо його не буде оскаржено до Апеляційної палати ВАКС.

Зауважимо, що особа переховується від здійснення правосуддя. Судовий розгляд щодо неї здійснювався у спеціальному судовому провадженні «in absentia».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ