Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Внаслідок ворожого удару по Чернігову 5 людей перебувають у важкому стані

П'ятеро поранених унаслідок ракетного удару російських військ по Чернігову перебувають у важкому стані.

Про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

"Через російський обстріл Чернігова 19 серпня в лікарнях міста перебуває 41 людина, серед них – 5 у тяжкому стані, решта – середньої тяжкості", – зазначив він.

Госпіталізованих відвідала представник омбудсмена у Чернігівській області Лариса Шумна разом із представниками Чернігівської обласної військової адміністрації, Міжнародного комітету Червоного Хреста та волонтерами-психологами.

Усі поранені зазначили, що з перших хвилин їм надається необхідна допомога.

За словами Лубінця, нині проводиться черговий аудит гуманітарної потреби постраждалих і їхніх родин, а також громадян, чиє житло пошкоджене.

Також від сьогодні запрацює єдиний центр допомоги постраждалим від міжнародних організацій, які готові надати підтримку у вигляді будівельних матеріалів і коштів.

"Ми маємо гуртуватися і допомагати тим, хто цього потребує! А ще – не забувати, що ворог повинен отримати покарання за злочини проти українців", – наголосив омбудсмен.

За словами начальника Чернігівської ОВА В'ячеслава Чауса, у місті триває ліквідація наслідків російського ракетного удару.

"Щодо пошкоджених будівель. На сьогодні це 10 адміністративних та 66 житлових (обстежено 53). Пошкодження суттєві. Пріоритет – ремонт дахів, щоб зберегти помешкання людей. Лише у 16 житлових будинках потрібен ремонт покрівлі площею понад 6 тис. кв. м. Плюс вікна. Їхня загальна кількість перевищує 700 одиниць, майже половина з яких – у квартирах громадян", – йдеться в повідомленні.

За словами Чауса, для координації створено спеціальний центр. Влада скоординувала представників волонтерських організацій, місцевих донорів та Чернігівської міської ради щодо допомоги з відновлення і грошової підтримки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ