Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

VoxCheck: Польща виявилась найбільш перенасичена дезінформацією рф

Майже чверть усіх випадків дезінформації, які виявила команда фактчекерів проєкту VoxCheck в шести країнах Європи, припадає на Польщу.
Фото: Радіо Свобода

Про це заявила керівниця проєкту VoxCheck Світлана Сліпченко під час презентації в Медіацентрі Україна – Укрінформ дослідження «Propaganda diary-2022: рік російської дезінформації в Європі».

«Як показав наш аналіз, країною, яка була найбільше таргетована російською пропагандою, виявилася Польща. Це країна, в якій зафіксовано майже чверть усіх кейсів дезінформації. Це країна, в якій було виявлено найбільше джерел дезінформації. І таким чином Польща виявилася найбільш перенасиченою російською дезінформацією», – наголосила вона.

За словами Світлани Сліпченко, це може бути пов’язано з великим напливом українських біженців, зокрема, у Польщі. І відповідно найбільшою чутливістю польського суспільства саме до теми України та українці.

До слова, упродовж року моніторингу, з 24 лютого 2022 по 24 лютого 2023 року, команда фактчекерів VoxCheck зафіксувала понад близько п'ять тисяч кейсів щодо оприлюднення повідомлень з неправдивим посилом, які росія поширювала у медіа Німеччини, Італії, Польщі, Чехії, Словаччини та Угорщини.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ