Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

ВРП дала дозвіл на тримання під вартою Князєва

Вища рада правосуддя надала згоду на тримання під вартою ексголови Верховного Суду Всеволода Князєва, якого підозрюють в отриманні хабаря на 2,7 мільйона доларів.

Про це повідомляє Суспільне.

За відповідне рішення проголосували 14 членів ВРП із 14. Напередодні Спеціалізована антикорупційна прокуратура звернулася до ради з відповідним клопотанням.

Тепер САП направила подання до Вищого антикорупційного суду про призначення засідання для обрання міри запобіжного заходу.

Прокурори просили зробити відкритим засідання щодо питання Князєва у ВРП. Князєв та його адвокати наполягали на закритому засіданні через те, що справа стосується Верховного Суду і може містити державну таємницю. За рішенням ВРП пряму трансляцію заборонили, проте засідання залишили відкритим для участі преси.

Під час засідання зачитали протоколи і матеріали справи. Згідно з ними, частину суми правоохоронці знайшли у Князєва вдома (близько 500 тис. доларів), а частину — в кабінеті у Верховному Суді (понад 400 тис. доларів).

Стало відомо, що із загальної суми хабаря 2,7 млн доларів слідчі вилучили не всю суму, а тільки 1,3 млн доларів. Де інші гроші — не встановлено. Відтак обвинувачення вважало імовірним ризиком те, що Князєв, перебуваючи на волі, міг посприяти знищенню решти коштів.

Нагадаємо, раніше НАБУ і САП повідомили про викриття масштабної корупції у Верховному Суді. За даними НАБУ, голова ВС Князєв був затриманий на хабарі у 2,7 млн доларів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ