Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Втрати росії на війні в Україні сягнули 300 тисяч солдатів — Столтенберг

Генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг заявив, що втрати Росії в Україні в особовому складі перевищують 300 тисяч людей.
Єнс Столтенберг

Про це Єнс Столтенберг сказав на пресконференції після засідання Ради Україна-НАТО, яка відбулась сьогодні, 29 листопада у Брюсселі.

Він зазначив, що рф у підсумку стала слабшою з політичної, військової та економічної точки зору.

"Росія втратила значну частину своїх конвенційних сил: сотні літальних апаратів, тисячі танків і понад 300 тисяч в особовому складі", – сказав генсек НАТО.

На позначення втрат він вжив слово "casualties", що може включати загиблих і поранених. Водночас він сказав, що попри втрати рф, варто бути готовими до ще більшої інтенсивності бойових дій в Україні та активізації повітряних ударів.

Столтенберг також підкреслив, що внаслідок своєї "авантюри в Україні", Росія втрачає вплив на Кавказі й у Центральній Азії та стає все більш залежною від Китаю. Зокрема, за його словами, прибутки РФ від продажу енергоресурсів зменшилися, з країни вийшли сотні іноземних компаній, робота банківської системи ускладнена через санкції та за 2022 рік з Росії виїхало більше мільйона людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ