Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Вимагав хабаря: голові Чернівецької облради оголосили підозру

У вівторок, 4 лютого 2020 року, прокурором САП за дорученням керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького вручено повідомлення про підозру Голові Чернівецької обласної ради у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України, - інформує прес-служба САП.

Слідством встановлено, що у липні минулого року очільник Чернівецької облради висловив прохання одному із підприємців Чернівецької області надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів США за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу.

У подальшому, з серпня по жовтень 2019 року, правоохоронцями задокументовано факт отримання посадовцем частини обумовлених коштів, а саме 180 тис. доларів США.

На сьогодні за процесуального керівництва прокурорів САП детективами НАБУ зібрано достатньо доказів для повідомлення вказаному посадовцю про підозру у проханні надати та одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі.

Крім того, детективи НАБУ повідомили про підозру приватному підприємцю у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 369 КК України, а саме в наданні неправомірної вигоди службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

Разом з цим повідомляємо, що відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ