Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Кримінал

Винуватцям смертельної ДТП у Харкові зачитали обвинувальний акт

У Харкові відбулося судове засідання у справі по дорожньо-транспортній пригоді з шістьма загиблими на вулиці Сумській, прокурор зачитав обвинувальний акт, а саме засідання Київського райсуду Харкова тривало майже п'ять годин, - Дзеркало тижня.

На самому початку адвокат підозрюваного водія Геннадія Дронова Сергій Перепелиця спробував клопотати про те, щоб випустити його підзахисного з спеціального приміщення для підсудних. Хоча проти цього не виступали прокурори і адвокат другого підозрюваного, зате відкинули таку можливість постраждалі.

Головуючий суддя Віктор Попрас відхилив клопотання, після чого Перепелиця відразу ж заявив наступне клопотання про відвід судді. На думку адвоката, відмова в задоволенні попереднього клопотання був необґрунтованим і показав упередженість і низьку кваліфікацію судді. Розглядав клопотання про відвід Попраса інший суддя Київського райсуду Харкова Геннадій Зуб.

Оскільки проти відводу Попраса виступили всі сторони процесу, це клопотання було відхилено. Тільки після цього прокурор Ігор Омельченко зміг, нарешті, зачитати обвинувальний акт у справі, а потерпілі заявили кілька цивільних позовів про відшкодування збитків (суми від 200 тис. до 1 млн грн).

Обвинувачена Олена Зайцева, відповідаючи на питання судді про обвинувальний акт у справі, заявила, що провину визнає, цивільні позови визнає і готова свідчити по суті справи. Обвинувачений ж Дронов, навпаки, заявив, що провину обставин, викладених в обвинувальному акті, він не визнає, цивільні позови не визнає, однак давати свідчення у справі також готовий.

Крім того, суд визначив порядок розгляду справи. Розпочнеться слухання з допиту потерпілих, після цього будуть допитані обвинувачені, свідки, на завершення суд буде вивчати матеріали справи. На даний момент у судовому засіданні оголошено перерву до 12:30 четверга, 1 березня.

Дзеркало тижня

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ