Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини Світу: Як привиди допомогли археологам зробити одне із найбільших відкриттів усіх часів
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Як привиди допомогли археологам зробити одне із найбільших відкриттів усіх часів

У 1926 році британський полковник у відставці Френк Прітті одружився і купив на сході Англії маєток з особняком на 15 спалень. У пари народився довгоочікуваний син. Але військовий захворів і помер. Вдова Едіт Прітті важко переживала втрату і захопилася спіритуалізмом. Повірила в існування духів

Шолом короля Редвальда до реставрації

На чотирьох пагорбах маєтку їй стали ввижатися примари. Щоб заспокоїти їх душі, Едіт вирішила провести розкопки насипів. Через місцевий музей вийшла на археолога-самоука Бейза Брауна. Запропонувала йому проживання і зарплату. Він взяв у помічники садівника і єгеря вдови і приступив до роботи.

Розкопав три пагорби - нічого. Удача чекала в четвертому. «Одне з найважливіших археологічних відкриттів усіх часів», - назвав потім ці знахідки куратор лондонського Британського музею. У липні 1939 року в кургані виявили похоронний човен VII століття, інкрустовані гранатами щит і меч, ліру, капшук з золотими монетами, срібний посуд візантійського і єгипетського походження. Тут же знайшли церемоніальний шолом – можливо короля Східної Англії Редвальда. Все це проливало світло на той період британської історії, в якому факти складно відрізнити від міфів.

Шолом короля Редвальда після реставрації

Відповідно до британського законодавства, артефакти належали Едіт Прітті. Але вона пожертвувала їх Британському музею.

WAS

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ