Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Європарламент схвалив резолюцію із закликом прийняти Україну до НАТО

Депутати Європарламенту схвалили резолюцію із закликом прийняти Україну до НАТО після завершення військових дій на її території.
Фото: shutterstock

Як йдеться на сайті Європарламенту за відповідну резолюцію проголосували 425 депутатів, 38 голосували проти, 42 – утрималися.

Європарламентарі висловили очікування, що процес вступу України до НАТО почнеться після завершення війни й закінчиться якомога швидше.

Допоки Україною не буде досягнуто повного членства, ЄС разом із союзниками по НАТО повинні напрацювати з Києвом тимчасовий механізм безпеки, який буде імплементований відразу після війни.

Крім того, у документі висловлюється сподівання, що Єврокомісія дасть позитивний висновок щодо виконання Україною семи кандидатських рекомендацій і переговори про вступ України до ЄС відкриють вже цього року.

У резолюції також засуджується знищення росією Каховської дамби. Зазначається, що вчинений акт є воєнним злочином, який спричинив повені, екологічну катастрофу й екоцид в Україні. Усі причетні до цього злочину будуть нести відповідальність згідно із міжнародним правом.

Водночас парламент закликає ЄС запровадити комплексний пакет заходів, які будуть спрямовані на реконструкцію та відновлення України. Процес відновлення має враховувати невідкладні, середньострокові та довгострокові потреби країни.

Депутати вважають, що відновлення потрібно здійснювати в комплексі з підготовкою України до вступу до ЄС та її внутрішніми реформами.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ