Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

З білорусі за тиждень 10 дронів Shahed атакували Україну

З території білорусі упродовж тижня здійснили по Україні 10 запусків дронів-камікадзе Shahed, виготовлених в Ірані й переданих росії.
Дрон Shahed-136 (Герань-2) Фото: Mil.gov.ua

Такі дані навів заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу, передає Укрінформ.

«Крім аеродрому Зябрівка противник намагається перекинути свої війська і на інші аеродроми, а також проводить активні заходи на полігонах республіки білорусь. Також противник з того напрямку продовжує застосовувати безпілотні літальні апарати-камікадзе. Крім того, на цьому тижні безпосередньо 10 запусків «Шахедів» було здійснено з території республіки білорусь», – сказав він.

За його словами, Україна відстежує усі ці заходи та переміщення.

«На даний час безпосереднього створення наступального угруповання противника з боку території рб не відмічається, але заходи цілеспрямовано противником проводяться. Загрози є, загрози будуть. Ми на це відповідно реагуємо, поки відстежуємо. Ми вже наростили своє угруповання на північному напрямку. Ми адекватно реагуємо на всі загрози, не тільки на загрози з боку республіки білорусь, а й зі сходу та півдня», –додав Громов.

Представник Генштабу ЗСУ додав, що українські сили протиповітряної оборони успішно збивають 79% безпілотників ворога.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ