Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

З початку року на Донеччині через необережність підірвалися 8 людей

Від початку року у Донецькій області через необережність підірвалися 8 людей, з них троє загинули.

Про це повідомляє УНН з посиланням на відділ комунікації обласного управління поліції.

"Внаслідок поводження з бойовими припасами в Донецькій області загинули троє чоловіків. Осколкові поранення отримали 5 осіб, з них – одна жінка", - йдеться в повідомленні.

У поліції зазначили, що причиною вибухів у більшості випадків стала необережність самих громадян.

"Так, житель Нікольського району знайшов гранату, приніс додому та разом з другом вирішив її випробувати. Наслідок – травматична ампутація кисті", - розповіли у ГУНП.

За таких самих обставин на Різдво у Маріуполі загинули двоє молодих чоловіків.

У поліції вказали: небезпеку становлять снаряди, міни, гранати, саморобні вибухові пристрої. Навіть набої або порох за необережності можуть спричинити загибель чи каліцтва.

При виявленні небезпечної знахідки, потрібно відійти на безпечну відстань (230-250 метрів), повідомити поліцію або рятувальників за короткими номерами "102", "101", попередити перехожих про небезпеку, дочекатися прибуття фахівців, щоб вказати місце знахідки.

Водночас заборонено наближатися до предмету, пересувати його, брати в руки або розбирати, користуватися поряд з предметом мобільними телефонами, адже вони можуть спровокувати вибух, розпалювати поряд багаття або кидати в нього предмет, користуватися запальничками, іншими джерелами відкритого вогню.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ