Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

З початку війни рф отримала від Ірану майже 2 тисячі дронів

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія отримала від Ірану близько 1800 безпілотників типу "Шахед". Станом на зараз на озброєнні у РФ залишилось понад 200 таких дронів.

Про це агенству "Укрінформ" заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов.

"Ворог використовує значну кількість БпЛА різних типів. Зокрема, від Ірану Росія отримала до 1800 дронів типу “Шахед”, з яких застосовано під час бойових дій близько 1600 одиниць, залишок – понад 200 одиниць", — зазначив Громов.

Водночас він зауважив, що запаси цих безпілотників постійно поповнюються шляхом постачання з Ірану.

Крім того, РФ досягнула з Іраном домовленостей про будівництво заводу з виробництва дронів типу “Шахед” на території Татарстану, в районі на відстані 10 км від Казані.

"Противник також активно застосовує ударні БпЛА власної розробки типу “Ланцет”, які серійно виробляються на акціонерному товаристві “Іжевський механічний завод”. Усього було виготовлено до 900 одиниць цих апаратів, з яких 850 були застосовані в зоні бойових дій. Відповідно, їх залишок на теперішній час – орієнтовно, близько 50 БпЛА", — додав Громов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ