Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За час війни на Донбасі загинуло близько сотні львівських десантників

За час війни на Донбасі бійці 80-ї окремої десантно-штурмової бригади пройшли славетний бойовий шлях. Особовий склад бригади брав участь у звільненні багатьох населених пунктів Донецької та Луганської областей. Окрема героїчна сторінка - оборона Луганського і Донецького аеропортів. Про це сьогодні, 2 серпня, в коментарі Гал-інфо розповів в.о. командира 80-ї окремої десантно-штурмової бригади полковник Дмитро Братішко.

Фото з podillya.tv.

За більше як два роки війни бригада втратила близько ста бійців загиблими.

«Ми дуже цінуємо їхній подвиг. Ми розуміємо, що вони віддали своє життя за нашу з вами свободу, за Україну. Нам потрібно пам’ятати цих воїнів-десантників, які віддали своє життя і завжди шанувати їхню пам’ять», - сказав він.

Полковник Дмитро Братішко зазначив, що близько 400 військовослужбовці 80-ї бригади за свої подвиги нагороджені державними нагородами.

В.о. командира 80-ї окремої десантно-штурмової бригади полковник Дмитро Братішко.

На запитання, чи складно сьогодні потрапити на службу в 80-ту бригаду, він відповів: «Звичайно, що десантником стати складно. Це може не кожен, але той хто хоче, той завжди доб’ється своєї мети. Наші двері відкриті для всіх».

Він також додав, що охочих нести службу у 80-й бригаді є багато.

«Щодня до нас приходять цивільні люди, які готові укласти контракт. Вони бачать в нашій військовій частині своє майбутнє. Ми цінуємо таких свідомих і патріотичних людей», - зазначив Дмитро Братішко.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ