Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

За добу на лінії фронту відбулося 17 бойових зіткнень

Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною, протягом доби відбулося 17 бойових зіткнень.
Фото - Генштаб ЗСУ

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, на бахмутському напрямку українські підрозділи успішно відбили атаку противника неподалік Кліщіївки Донецької області.

На мар'їнському напрямку протягом доби українські захисники успішно відбили 7 атак ворога безпосередньо поблизу Мар'їнки Донецької області. Противник намагався відновити втрачене становище у Новомихайлівки Донецької області, але успіху не мав.

Водночас Сили оборони України продовжують наступальну операцію на мелітопольському напрямку, наступальні дії на бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат у живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж усієї лінії фронту.

РФ завдала чергового удару 12 крилатими ракетами "Калібр", 2 протикорабельними ракетами П-800 "Онікс" і 19 іранськими ударними БПЛА типу "Shahed-136/131" по припортовій інфраструктурі Одеської області. Протиповітряною обороною знищено 11 крилатих ракет "Калібр" і всі 19 "шахедів".

"Загалом ворог завдав 14 ракетних і 57 авіаційних ударів, здійснив понад 40 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань і пошкоджень зазнали житлові будинки, готель, дитячий садочок та інша цивільна інфраструктура", - йдеться в повідомленні.

Мінометних та артилерійських обстрілів зазнали понад 145 населених пунктів у Чернігівській, Сумській, Харківській, Луганській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ