Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією  |  Кримінал

За обстріл Херсона судитимуть двох російських генералів

Це призвело до загибелі 24 людей та травмування 51
фото офісу генпрокурора

Судитимуть двох генералів та підполковника рф, які наказували обстрілювати Херсон.

Про це у телеграмі повідомляє Офіс генпрокурора.

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно генерал-полковника командувача угруповання військ «Днепр» зс рф, генерал-лейтенанта командувача 22 армійського корпусу Чорноморського флоту зс рф та підполковника командира 8 артилерійського полку берегової оборони 22 армійського корпусу берегових військ Чорноморського флоту вмф рф.

Слідством установлено, що командувачі віддавали накази на підготовку та здійснення широкомасштабного вторгнення на територію України підпорядкованим підрозділам з метою її окупації та терору цивільного населення.

На початку травня 2023 року задля досягнення цих цілей командувач угруповання військ «Днепр» зс рф видав оперативну директиву підпорядкованим підрозділам про вогневе ураження міста Херсона.

Виконанням цього злочинного бойового завдання займались генерал-лейтенант та його підлеглий підполковник Чорноморського флоту рф.

Під їх командуванням ворожі війська тільки впродовж одного дня нанесли по цивільним об’єктам обласного центру щонайменше 18 цілеспрямованих ударів реактивними та осколково-фугасними снарядами.

Це призвело до загибелі 24 людей та травмування 51. А також до пошкодження об’єктів житлового фонду, майна та інфраструктури.

Такі методи заборонені нормами міжнародного гуманітарного права і свідчать про ведення агресивної війни на території України.

Досудове розслідування за процедурою in absentia здійснювали слідчі УСБ України в Херсонській області.

Оперативний супровід забезпечували підрозділ контррозвідки УСБ України в Херсонській області і Департамент оперативно-розшукової діяльності Адміністрації Держприкордонслужби України.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ